Dětský prodejní festival mini v Pražské tržnici - Hala 13

1.10.2021 – 2.10.2021, 23:59

SEN. To je téma 10. edice rodinného Festivalu mini. Nechte se vznášet na snovém obláčku tajemných pohádkových bytostí. Tyto měkoučké chlupaté mazlíčky pro nás namaloval ilustrátor a režisér animovaných filmů Filip Pošivač, autor úspěšných Mlsných medvědích příběhů.  A abyste mohly krásně snít, připravily jsme pro každého návštěvníka jako minidárek spolu s naším partnerem obchodem Made for Moms sprej na polštář značky Bloom & Blossom.

V nově zrekonstruované Hale 13 v holešovické tržnici se v pátek a sobotu 1.- 2. října můžete těšit na exkluzivní výběr módy, šperků a kosmetiky pro děti a samozřejmě i vás – jejich rodiče a prarodiče. Chybět nemohou ani hračky, knížky, nábytek a interiérové doplňky. Vedle oblíbených stálic - jako Utukutu, které nabídne velký hrací koutek, Wildmoon, nakladatelství Meander, Lavly, Kotoloč nebo Kouzelné hračkářství - tentokrát na mini objevíte téměř polovinu nových vystavovatelů! Najdete mezi nimi zcela nové české značky, např. Myau s kolekcí luxusních kojících šatů, Woodom s originálními dřevěnými hračkami, BabyBeams s novým konceptem hnízdeček pro miminka v designu studentek z pražské UMPRUM nebo Minimal Animal s kolekcí minimalistického oblečení pro děti.

Návštěvníci opět nebudou vědět co dříve, protože všichni vystavovatelé připravují úžasné novinky.

Jen namátkou: brněnská značka Puun, jež měla na mini premiéru v červnu a hned si odnesla cenu “mini objev”, bude lákat novou stavebnicí Vesmír a domečky pro panenky. Shark in the Park chystá novou podzimní kolekci oblečení pro děti i jejich rodiče. Knižní novinky pro děti najdete na stáncích nakladatelství Meander, Nech mě vyprávět a Arki.

A aby toho nebylo málo, připravili jsme společně s Filipem Pošivačem kouzelnou limitovanou miniedici s rozehranými motivy z našeho vizuálu. Čekat na vás budou kufříky, které jsme nechali vyrobit v českém Kazetu, a látkové pleny od Mama pocket, oboje bude prodávat obchod Nanitce. S Filipovými chumáčky, jak jim autor sám rád říká, se navíc budete moci zvěčnit ve fotokoutku na stánku Vyvolej.to.

Nedílnou součástí festivalu je doprovodný program. Děti se mohou těšit na výtvarné dílny s kreativním epicentrem Vzletná nebo s ilustrátorkou Marianou Tutschovou a Stínosvětem, hudební workshop s La školou, zdobení dortíků s Lelí’s cupcakes a cvičení jógy s angličtinou s Little Bubbles. Dále si budou moci zahrát na malé architekty s autorkami studia Pipasik nebo si vyrobit magnety s Vyvolej.to. Pro rodiče jsme připravily workshopy na téma Jak se starat o mléčné zoubky s Terezou Volfovou a Lenkou Novotnou, Jak zařídit dětský pokoj s architektkou Evou Beránkovou z Arki nebo seminář O udržitelnosti v dětském světě s Kristýnou Farkašovou z Ebuu. A v sobotu na závěr festivalu se všichni mohou podívat na pásmo krátkých animovaných filmů Hurá na pohádky, v nichž vystupují mlsní medvědi Miška a Nedvěd.

V relaxační food zóně bude na návštěvníky čekat občerstvení například od Bistro 8 a Lelí’s cupcakes nebo palačinky a další dobroty od nové Crepes and Delicious.

Samozřejmostí je u nás již klidová zóna k nakojení a přebalení dětí, jejíž přebalovací pulty vybavil náš partner značka Kolorky svými originálními ekoplínkami.

festivalmini.cz