Americký rapper G-Eazy se vrací do pražského Fora Karlín

26.1.2025, 20:00 – 22:00

Multiplatinový umělec a producent G-Eazy se již dlouho etabloval jako stálice ve světě. Rapper z oblasti Bay je známý svými uhlazenými texty, dokonalou produkcí a obratným rozsahem, vystupoval v pořadech Saturday Night Live, MTV Video Music Awards, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel Live! a mnoha dalších. 

Cena vstupenky: 1190 Kč
Americký rapper G-Eazy se vrací do pražského Fora Karlín
  • Adresa:
    Pernerova 652/55
    Praha 8 186 00

Získal cenu People's Choice Award pro "Oblíbeného hiphopového umělce" a byl jmenován jedním z "30 pod 30" časopisu Forbes. 

G-Eazy překvapil fanoušky zbrusu novou verzí svého výbušného virálního hitu "Lady Killers III", který vdechl nový život oblíbené skladbě, jež v posledních měsících vzala internet útokem. Původní "Lady Killers Remix" zažil velký nárůst virální popularity, když se vyšplhal na 2. místo v žebříčku Billboard TikTok, 4. místo v žebříčku Shazam U.S. Chart a 7. místo v žebříčku Shazam Global Chart. Píseň se probojovala do Top 100 v žebříčku Global Daily Streaming Chart na Spotify a po zveřejnění na jeho účtu vedla k rekordnímu zapojení a celkovému počtu zhlédnutí na Tiktoku.

Začátkem letošního jara vydal G-Eazy svůj zbrusu nový singl "Femme Fatale", na kterém se podíleli dvakrát nominovaný na cenu GRAMMY a multiplatinový umělec Coi Leray a rapová senzace Kaliii. "Femme Fatale" je první novou nahrávkou tohoto umělce po více než roce. Skladba, která zdůrazňuje G-Eazyho rozsáhlé hudební vlivy, obsahuje klasický sampl z písně "Heaven and Hell Is On Earth" legendární karibské reggae funkové skupiny 20th Century Steel Band.  Singl přišel společně s umělecky stylizovaným lyric videem, které fanouškům představuje novou tvůrčí éru G-Eazyho.

V roce 2021 rapper potěšil fanoušky dlouho očekávaným vydáním svého čtvrtého studiového alba These Things Happen Too, které je pokračováním jeho debutového LP These Things Happen a podtrhuje růst od průlomového alba z roku 2014. Album s devatenácti skladbami představuje mnohostranný umělecký talent s rozmanitou, ale eklektickou tvorbou a je jeho první plnohodnotnou nahrávkou od kritikou oceňovaného alba The Beautiful & Damned z roku 2017. Žánrově pestrý tracklist obsahuje úderné hiphopové hymny, jako je "Instructions" ft. YG, a zároveň se opírá do popové sféry ve skladbách jako "Breakdown" ft. Demi Lovato a "Faithful" ft. Marc E. Bassy. Album se setkalo s příznivým hodnocením kritiků a pro superhvězdu se stalo výjimečným počinem v její kariéře. 

Jeho třetí řadové studiové album The Beautiful & Damned (2017) debutovalo na 3. místě žebříčku Billboard 200, získalo dva rádiové hity č. 1 - "No Limit" ft. A$AP Rocky & Cardi B a "Him & I" ft. Halsey - a od té doby získalo platinovou certifikaci RIAA. Sedmkrát platinový singl "No Limit" byl do dnešního dne celosvětově streamován více než 1 miliardkrát. The Beautiful & Damned následovalo po platinově certifikovaném druhém albu When It's Dark Out (2015), na kterém se objevil 5x platinový singl "Me, Myself & I" s Bebe Rexha. Jeho vliv sahá i do světa módy, kde často spolupracuje s největšími návrhářskými domy a pravidelně se objevuje na žebříčcích nejlépe oblékaných a upravených osobností.
Hvězda využila své dalekosáhlé platformy k založení neziskové organizace The Endless Summer Fund, která pomáhá mladým lidem z oblasti Bay Area, kde je nedostatečně rozvinut jejich potenciál, a posiluje komunitu. Fond zůstává jedním z nejdůležitějších projektů G-Eazyho mnohostranné kariéry.