Osiřelý západ - Divadlo v Celetné, Praha (Spolek Kašpar) - Kulturní dům Poklad

Příběh citové nezralosti a morální chudoby dvou bratrů přerůstá do cynismu, který není maskou: je to jediná tragikomická realita jejich bytí. 

Cena vstupenky: 450 – 550 Kč
Osiřelý západ - Divadlo v Celetné, Praha (Spolek Kašpar) - Kulturní dům Poklad
  • Adresa:
    M. Kopeckého 677/21
    Ostrava-Poruba 708 00

Neznají, co je to přiblížit se k druhému v lásce. Jedinou možností přiblížení, zdá se, je přiblížení agresivní, ničivé. Třebaže (opravdu jen) chvílemi máme pocit, že jakýsi plamínek naděje tu je…

Vítejte v nehostinných, zapadlých a drsných koutech Irska, v městečku Leenane.

Třetí díl tzv. Leenanské trilogie. Leenanská trilogie-ojedinělý počin Martina McDonagha. Tři hry z jednoho irského městečka, jejichž příběhy se jemně prolínají-místně i časově. Každá z her dokáže existovat samostatně, ale při znalosti ostatních si lépe složíte mozaiku vesnických obyvatel a příběh získá živější podobu.

O autorovi

Nástup na světová jeviště měl Martin McDonagh vskutku raketový – během dvou let byly v Londýně a v irském Galwayi uvedeny čtyři jeho hry: Kráska z Leenane, Lebka v Connemaře, Osiřelý západ a Mrzák inishmaanský. K nim se přidal další hit, Poručík z Inishmoru. Záhy vznikly překlady jeho her do mnoha jazyků a McDonagh se stal jedním z nejúspěšnějších dramatiků na světě. A to mu bylo sotva třicet let.

 
  • Hrají: Matouš Ruml, Petr Lněnička. Lukáš Jůza, Tereza Rumlová
  • Režie: Jakub Špalek
  • Obnovená premiéra: 20. listopadu 2021
  • Představení není vhodné pro děti do 15 let.

Na tuto akci se nevztahují slevy.