Prázdninové workshopy pro rodiny s dětmi v Regionálním muzeu

2.7.2024 – 31.8.2024, 23:59

Během července a srpna oživí výstavu Tvrz vypráví každé úterý a čtvrtek vždy od 10 hodin prázdninové workshopy. Program bude probíhat na výstavě, v edukační místnosti a za příznivého počasí také venku kolem tvrze. Budeme bádat, hrát si i tvořit, a přitom se dozvíme spoustu nových informací.

Cena vstupenky: 70 Kč

Každé úterý, poprvé 2. července, bude probíhat program Stavíme tvrz!, kde se z dětí stanou stavitelé, řemeslníci i majitelé tvrze. Vyzkouší si některé nástroje užívané ve středověku, prozkoumají archeologické nálezy, zahrají si pohybové pexeso a hlavně budou stavět svoji vlastní tvrz nebo dotvoří autorskou ilustraci Magdy Smejkalové, která vznikla přímo k příležitosti výstavy.

Každý čtvrtek, poprvé 4. července, se pak společně vydáme Po stopách obyvatel tvrze a prožijeme dva velké příběhy. Děti se seznámí s rychtářem Hanušem a úředníkem Matoušem Augustinem Lejským. Vyzkouší si dobové kostýmy, probádají nejstarší vyobrazení Žďáru, vytvoří si vlastní erb a domů si odnesou autorský komiks Kamily Dvořákové.

Rezervace nutná na: 736 776 840, [email protected]

Cena: 70 Kč/osoba (děti do 3 let zdarma)