IX. Mezinárodní dixielandový festival Plzeň

27.7.2024, 15:00 – 28.7.2024

Poslední červencový víkend je velkým svátkem fanoušků neworleanského jazzu – dixielandu. 27. a 28. července se koná již 9. ročník Mezinárodního dixielandového festivalu Plzeň.

Cena vstupenky: 0-290 Kč

Sobotní program se koná na zahradě Měšťanské besedy. V dřevěném secesním altánu se budou střídat dixielandové kapely z Česka i ze zahraničí, prostor zahradní kavárny nabízí mnoho míst k sezení i velký taneční parket.

Z italské Bologni zavítají do Plzně Roaring Emily Jazz Band v tradičním dixielandovém obsazení. Z českých kapel můžeme vyzdvihnout orchestr a zároveň pořadatele festivalu Pilsner Jazz Band, po celé Evropě známé The Dixie Hot Licks či skvělou zpěvačku Barboru Vágnerovou v doprovodu kapely J. J. Jazzmen. Chybět na plzeňském festivalu nesmí rakovnická parta Brass Band, která starým dixielandovým skladbám propůjčují své vlastní a velmi humorné české texty. A podobně přistupuje k dixielandu i mladá parta jazzmenů s kapelou ŠouflŠou.

Program bude zahájen tradičním průvodem všech kapel “New Orleans Parade” ve 14 hodin z náměstí Republiky.

Program na zahradě od 15:00:
Joker’s Band
Pilsner Jazz Band
Roaring Emily Jazz Band (IT)
J. J. Jazzmen & Barbora Vágnerová
ŠouflŠou

Vstup do zahrady Měšťanské besedy je volný. Zakoupení VIP – vstupenky za 290 Kč máte však možnost podpořit festival a zároveň získat garanci místa k sezení u předních stolů.

V případě opravdu velké nepřízně počasí se program přesouvá ze zahrady do Velkého sálu.