Hele Wāwae - Klášterní zahrada

27.7.2024, 19:00 – 20:00

Hele Wāwae je autorským projektem, kapelou, výzkumnou laboratoří bubeníka Antonína Procházky – ten ansámbl založil při svých doktorandských studiích na pražské Akademii múzických umění. Využívá ho jako kreativní outlet pro své nápady a experimenty s kompozicemi. Pravidelně si do něj zve hráče patřící k těm nejlepším z mladé generace nejen jazzových hudebníků. 

Cena vstupenky: zdarma Kč

V hudbě Hele Wāwae se potkává Procházkova klasická škola vážné hudby se západoafrickou hudební tradicí, minimal music, britským moderním jazzem i elektronickou taneční hudbou.

Hnacím motorem Hele Wāwae je silná, rytmická sekce. Duo bubeníků Antonín Procházka a Matěj Diviš, se představují nejen hrou na bicí soupravu a vibrafon, ale i na tradiční etnické bicí nástroje, které s moderními bubny kombinují a tak vytvářejí jedinečné, zvukově barevné multiperkusivní sety. Za třetího bubeníka v kapele by se dal považovat pianista Jan Pudlák, který výraznou preparací proměňuje svůj klavír v nekonečný rezerovár hravých, perkusivních zvuků. Tuto rytmickou džungli drží pevně pohromadě brazilský kontrabasista Luan Gonçalves a celé uskupení doplňují Nela Dusová na saxofony a Jan Jirucha na trombon, osobití hráči, improvizátoři a skvělí skladatelé.