Braniborské koncerty. Velkolepý závěrečný koncert - Lípa Musica

15.11.2024, 19:00 – 21:00

Mistři hrají mistra všech mistrů. Uvedení kompletních Braniboráků je vždy svátkem, je to šperk, diamant baroka, nic lepšího zkrátka neexistuje. A vy byste u toho neměli chybět!

Braniborské koncerty. Velkolepý závěrečný koncert - Lípa Musica
  • Adresa:
    Zhořelecká 5
    Liberec 460 01

Závěrečný koncert je v rámci letošní nabídky doslova dotekem hudebního nebe. Nechat zaznít během jednoho večera kompletní provedení Bachových Braniborských koncertů je nejen unikátním zážitkem pro posluchače, ale také výjimečným dramaturgickým počinem. Provedení tohoto celku není časté, protože se nejedná o nijak lehký úkol. Proto je třeba jej svěřit do rukou opravdových mistrů. Asi není nikdo povolanější než slavný Akamus, tedy Akademie für Alte Musik z Berlína.

„Braniborské koncerty jsou pro mě opravdu něco jako korunovační klenoty barokní hudby. Nenudil bych se, kdybych je mohl hrát každý měsíc.“ Georg Kallweit

Akademie für Alte Musik v roce 2022 oslavila čtyřicet let od svého založení a od svých počátků až podnes je v historicky poučené interpretaci nejen průkopníkem, ale i naprostou špičkou. Během čtyř dekád své činnosti přispěl Akamus mimo jiné ke znovuobjevení skladatelů jako Carl Philipp Emanuel Bach nebo Georg Philipp Telemann. Postupně a promyšleně byl barokní repertoár rozšířen i o díla klasicistní a nedávno do něj byl zařazen i cyklus Beethovenových symfonií.

„Akademie für Alte Musik Berlin je neuvěřitelně sehraný německý stroj, zvukově homogenní, elegantní, vycizelovaný, s několika silnými individualitami; téměř dokonalý obraz barokního souboru.“ Luboš Stehlík

Foto: Akademie für Alte Musik Berlin © Uwe Arens