Zemědílna O jabloních a sadaři v NZM Praha

21.9.2024, 10:00 – 12:00

Rodinná divadelní dílna vás zavede do kouzelného světa jabloní a sadařů. Přijďte si užít interaktivní představení a zážitkové aktivity spojené s výrobou lahodného moštu!

Cena vstupenky: 100-200 Kč
Zemědílna O jabloních a sadaři v NZM Praha
  • Adresa:
    Kostelní 1300/44
    Praha 7 170 00

Prožijte s námi kouzelný příběh skřítka, který miluje šťavnatá jablka a rozhodne se stát sadařem. Čekají ho však nelehké úkoly: musí zahnat žravé housenky, najít pro jabloň správné opylovače a zajistit jí dostatek vody.

Během divadelního představení a workshopu se dozvíte, jak přilákat opylovače k ovocným stromům, přivolat déšť, připravit lahodné křížaly a vyrobit čerstvý mošt. Všechno budete moci vyzkoušet a naplno si užít!  

Rodinná divadelní dílna O jabloních a sadaři vás přenese do světa plného přírody, tradic a zábavy. Děti i dospělí se ocitnou uprostřed malebného jabloňového sadu, kde je čekají příběhy a postavy z tohoto kouzelného prostředí. Těšit se můžete na interaktivní divadelní představení, které vás provede životem jabloní a prací sadařů. Prostřednictvím zábavných a poutavých scén se dozvíte o pěstování jabloní, péči o stromy a sklizni plodů. Po představení následují zážitkové aktivity, kde si děti vyzkouší různé zemědělské činnosti – od sázení stromků po sklizeň ovoce. Aktivity jsou vymyšlené tak, abyste se skvěle bavili a přitom se něco nového naučili!

Cena: 100 Kč/dítě  
Dospělý doprovod: Vstup na divadelní dílnu zdarma, platí se pouze standardní vstupné do muzea.

Prosíme, aby si každá rodina přinesla svou malou sklenici. Kromě zážitků a ochutnávky si domů odnesete jablečný mošt ve skleněné lahvičce s vlastnoručně vyrobenou etiketou.

Divadelní dílnu O jabloních a sadaři aneb Jak se skřítek učil zahradníkem připravujeme s Asociací místních potravinových iniciativ, o.p.s.