Kurz historické kuchyně – zmrzliny a sorbety - NZM Praha

24.9.2024, 10:00 – 17:00

Kurz Vás zavede na kulinářskou cestu časem, která kombinuje praktickou výrobu zmrzlin a sorbetů s jejich fascinující historií. Tento jednodenní kurz Vám dá příležitost objevit tajemství přípravy řady zmrzlin a sorbetů podle originálních historických receptur a pomocí tradičních technik a starožitného vybavení.

Cena vstupenky: 6000 Kč
Kurz historické kuchyně – zmrzliny a sorbety - NZM Praha
  • Adresa:
    Kostelní 1300/44
    Praha 7 170 00

Lektor: Ivan Day

Britský spisovatel, historik a propagátor gastronomie. Ivan se s Vámi podělí o své poznatky získané během desetiletí výzkumu a přinese i některé poklady ze své rozsáhlé sbírky historických kuchařek, zmrzlinových forem a dalšího kulinářského náčiní.

  • Cena: 6 000 Kč
  • Součástí kurzu je občerstvení v průběhu dne a oběd.
  • Veškeré ingredience, vybavení a recepty budou k dispozici na místě.
  • Kurz bude probíhat v angličtině.

Co se na kurzu naučíte?

Budete mít možnost dotknout se chladiče na zmrzlinu z konce 18. století, vyklopit vlastní sorbet z forem 2. poloviny století devatenáctého, připravit kabinetní zmrzlinovou bombu a mrazit Vámi vyrobený sorbet v historickém sorbetiéru.

Společně pak připravíme a zmrazíme řadu netradičních dobových zmrzlin a sorbetů neobvyklých chutí.

Nejsou nutné žádné předchozí zkušenosti s výrobou zmrzliny, jen nadšení a ochota spolupracovat s ostatními milovníky gastronomie.

Kapacita kurzu je omezena.