Expozice Technická herna - Technické muzeum Brno

1.1.2024 – 31.12.2024, 23:59

Technická herna není expozicí v obvyklém slova smyslu. Je to zařízení, které návštěvníkovi umožňuje seznamovat se zábavnou formou s různými zákony fyziky a jejich technickými aplikacemi. Hlavní důraz je kladen na interaktivní činnost návštěvníka s fyzikálním, případně technickým experimentem, spočívající v tom, že může s jednotlivými pokusnými modely volně manipulovat a sledovat jejich výslednou reakci.

Cena vstupenky: 150 Kč
Expozice Technická herna - Technické muzeum Brno
  • Adresa:
    Purkyňova 2950/105
    Brno 612 00

Tím se Technická herna zásadně liší od běžných muzejních expozic, kde nápisy „Nedotýkejte se vystavených předmětů“ nedovolují bližší kontakt s exponátem. V herně je naopak hlavní zásadou: dotýkejte se – zkoušejte – pozorujte – poznávejte.

V herně je zastoupena řada pokusů a funkčních modelů z mechaniky pevných těles, plynů a kapalin, akustiky, optiky, elektřiny a magnetizmu. Pokusná pracoviště nejsou stálá. Většina zařízení je postupně obměňována a doplňována novými experimenty. Ke každému pokusu jsou připojeny v písemné formě návody k obsluze a vysvětlení fyzikálního jevu.

Pokud vás pokusy v Technické herně zaujmou, můžete si na pokladně muzea zakoupit brožurku Technická herna do kapsy a pokračovat v objevování nových poznatků doma.

Pro školy pouze na objednávku.