Žhavá latino party v Jazz Docku

3.8.2024, 21:00 – 4.8.2024

Po loňském zcela vyprodaném koncertě se vrací do Jazz Docku úžasný „Rock Bigband“ z Argentiny Rosario Smowing! Osm skvělých hudebníků v černých šatech předvádí neuvěřitelně energickou hudebně–taneční show, která čerpá z kořenů muziky, jako je swing, bolero, ska, mambo, dixie, rockabilly a tango.

Cena vstupenky: v předprodeji na stání 380 Kč, na místě v den koncertu na stání 450 Kč

V jejich čele stojí charizmatický zpěvák Diego Casanova, bývalý punkový matador, jenž smíchal typické texty tanga s expresivními rockovými výrazy a svým zjevem je vizuální reminiscencí Toma Waitse a Vinica Caposelly. Přesto, že hudba Rosario Smowing vyvěrá hluboko ze 40., 50. a 60. let, je zároveň velmi současná a strhující i pro mladé publikum. Ostatně přesvědčit se můžete sami na videu z jejich koncertu z Jazz Docku zde:

https://youtu.be/AyMEGcV03Yo

A komu by to málo, necelý týden po Rosario Smowing dorazí do Jazz Docku další skvělý latino band. Velmi neortodoxní mezinárodní kapela Faela! hraje divoký a syrový mix různých stylů, od argentinského tanga přes latino, cumbie, rock a gypsy jazz až po balkánskou hudbu. Jejich pódiová prezentace je naprosto strhující a roztančí zaručeně celý sál.

Více o programu naleznete zde: https://www.jazzdock.cz/cs/program/2024/8