Hody sv. Vavřince ve Štěpánově

9.8.2024, 18:00 – 11.8.2024, 15:00

Hodový program zahájí v 18 hodin v parku TGM štěpánovská metalová kapela Indead. Poté od 19 hodin zveme do parku příznivce rockové hudby, a to na štěpánovské kapely BS Band a Spektrum. Tělovýchovná jednota Štěpánov zve od 20 hodin na fotbalové hřiště na Aku Lumen.

Hody sv. Vavřince ve Štěpánově
  • Adresa:
    Štěpánov 783 13

Sobotní program zahájí tradičně folklórní soubor Hagnózek, po němž bude v parku TGM následovat taneční vystoupení „Tanec s Aďou“ Adély Hájkové a dvě loutkové pohádky pro děti, na které zveme na podium na zahradě kina. Honza Hrubec se svým Dřevěným divadlem zahraje nejenom našim nejmenším divákům v 11 a 13 hodin. pohádky Aladinova kouzelná lampa a O zlaté rybce.

Sobotní bohatý program v odpoledních hodinách doplní mladé alternativní uskupení z Olomouce Middle of the Sandwich, které ve své tvorbě mísí vlivy alternativní hudby a všemožných žánrů od blues přes rock až po rap, kapely Stracené ráj a Bluesberg a Honza Mlčoch s písněmi Karla Gotta. Za sokolovnou zvou fotbalisté na diskotéku, hrát bude DJ Honza a DJ Key. V sobotním hodovém fotbalovém zápasu, který začne v 17 hodin, se Štěpánov postaví Grygovu.

Hodovou mši svatou k uctění památky sv. Vavřince bude P. Jan Jašek sloužit v kostele sv. Vavřince ve Štěpánově v neděli v 10:30. Průvodu, který vyjde po 10. hodině, bude hrát Dechová hudba Pňovice. Návštěvníci hodů se také mohou těšit na cimbálovou hudbu Cimbálka CML zeŠumperka a kapelu Litera, což je „všehoschopné uskupení z malebné podhorské vísky Loučná nad Desnou“, jak o sobě jeho členové říkají. Hlavním hostem letošních hodů bude zpěvačka Ilona Csáková, která vystoupí na pódiu v parku TGM v neděli od 15 hodin a zakončí letošní hodové oslavy.

Kompletní program naleznete na vývěskách nebo na odkazu https://www.stepanov.cz/program. Na hodový program zvou také štěpánovští chovatelé do areálu chovatelů.