Alfons Mucha v pardubické Gočárově galerii

Léto, slunce, barvy, květiny a Alfons Mucha, zkrátka dokonalá výzva pro prázdninové zastavení v centru Pardubického kraje. Od středy 31. července 2024 je v Gočárově galerii v Automatických mlýnech k vidění výstava Mucha dnes (Plakáty / monumentální obrazy / současné umění). 

Alfons Mucha v pardubické Gočárově galerii
  • Adresa:
    Mezi Mosty,
    Pardubice I, 530 03

To je dobrý důvod naplánovat si návštěvu Pardubic a nechat se na okamžik unést „muchovskou“ zvlněnou linií. Expozice představuje soubor plakátů Alfonse Muchy z Regionálního muzea v Chrudimi, které doplňují monumentální obrazy namalované ve třicátých letech 20. století pro české instituce sídlící v Mostě, Rokycanech a Nymburku. Aktuálnost Muchova díla potvrzuje několik současných autorů, kteří se zabývají obdobnými tématy. Těšit se můžete na výtvarníky Veroniku Holcovou, Jiřího Petrboka, Tomáše Císařovského nebo Pastu Onera. Také doprovodný program k výstavě je inspirovaný květinami a nespoutanou barevností. Tým Gočárovy galerie připravuje množství komentovaných prohlídek, výtvarné i floristické workshopy a školám nabídne vzdělávací programy i projekci filmu Svět podle Muchy.

Pokud plánujete výlet do Pardubic, do Gočárovky, určitě si nejdřív projděte webové stránky www.gocarovagalerie.cz. Vzhledem k citlivosti a stáří vystavovaných originálů si můžete výstavu prohlédnout pouze do 29. září 2024.