Den architektury 14. ročník - Veletržní palác

Sobota, 28.09.2024 11:00 | další termíny

Letošní 14. ročník Dne architektury se uskuteční s podtitulem „Proces proměny“. Odkazuje tak mimo jiné na 100. výročí úmrtí Franze Kafky, které bude jednou z hlavních programových linií a připomene nejen stavby spojené s tímto autorem či budovy související s literaturou, ale pozve i na místa s kafkovskou atmosférou. 

Den architektury 14. ročník - Veletržní palác
  • Adresa:
    Dukelských hrdinů 530/47,
    Praha 7, 170 00

Další z programových sekcí budou věnovány například tvorbě architektů Josefa Fanty a Karla Hubáčka a jejich spolupracovníků. 

Největší architektonický festival u nás v loňském roce nabídl přes 500 akcí ve více než stovce měst po celé republice i na Slovensku a přilákal na 35 tisíc návštěvníků. Na nejrůznější architektonické procházky či exkurze ve společnosti architektů a odborníků na dané téma i další akce se mohou zájemci v letošním roce těšit na přelomu září a října, a to od pátku 27. září do čtvrtka 3. října 2024. Akce jsou realizovány ve spolupráci s místními spolky a architekty. Současně se Dnem architektury proběhne opět jeho sesterský festival Film a architektura. Více informací bude průběžně zveřejňováno na www.denarchitektury.cz.

Program:

SO 28. 9.
Den architektury:
11:00-12:00 a 13:00-14:00 / VELETRŽÁK PRO MALÉ I VELKÉ / PROHLÍDKA S WORKSHOPEM / pro
děti 6+ a doprovod

Chcete poznat příběh Veletržního paláce, nahlédnout pod povrch této výjimečné funkcionalistické stavby? Chcete se nechat unést zvuky a vůněmi historie a dneška? Tak přijďte poznávat architekturu trochu jinak: měřit, ochutnávat, nasávat a pozorovat.

Cena: zdarma / pro děti 6+ a doprovod / Místo setkání: pokladna Veletržního paláce / Doba trvání: cca 60 min. / rezervace na Goout

VELETRŽNÍ PALÁC
SO 28. 9.
Den architektury:
15:00 a 16:00 / KAREL HUBÁČEK A EXPOZICE ARCHITEKTURA VŠEM / KOMENTOVANÁ
PROHLÍDKA / VELETRŽNÍ PALÁC

Komentovaná prohlídka novou expozicí 1956-1989: Architektura všem se zaměří na typologickou pestrost jednotlivých kapitol výstavy a na jejím pozadí představí dílo Karla Hubáčka a tvůrců SIALu, které je v expozici zastoupeno hned několika projekty. Prohlídku povede historička umění Markéta Čejková.

Cena: zdarma / Místo setkání: pokladna Veletržního paláce / Doba trvání: cca 60 min. / rezervace na Goout

 

Termíny