Přijďte s Národní galerií Praha zahájit podzimní uměleckou sezónu!

26.9.2024, 19:00 – 21:00

26.9. od 19.00 proběhne ve Veletržním paláci Podzimní Opening 2024, což je slavnostní zahájení podzimní výstavní sezony. Bude se otevírat první retrospektivní výstava fotografií Libuše Jarcovjákové  Libuše Jarcovjáková, která představí tvorbu fotografky, jež přes půl století přirozeně a živelně mapuje svůj život a blízké okolí.

Přijďte s Národní galerií Praha zahájit podzimní uměleckou sezónu!
  • Adresa:
    Dukelských hrdinů 530/47,
    Praha 7, 170 00

Kurátorka Lucie Černá provede diváky archivem i současnou tvorbou umělkyně a širokým spektrem jejích analogových i digitálních fotografií.  Součástí openingového programu bude i otevření instalace „247424: Pražský Veletržní palác” umístěné v přízemním prostoru Korza. Instalace představí významná výročí této ikonické budovy.

Během podzimního Openingu, který proběhne ve čtvrtek 26. září od 19.00 budou ve Veletržním paláci pro návštěvníky zdarma přístupné všechny výstavy i stálé sbírky NGP, které se v budově nacházejí. Součástí večerního programu bude i audiovizuální performance Noise and Cries, kterou vytvořil projekt Bela. Tato performance je spolu s dalším děním součástí Lunchmeat festivalu, s nímž NGP také spolupracuje.
(letos se koná 26. – 30. 9.). Jedná se o každoroční přehlídku nezávislé elektronické hudby a nových médií.

 
VSTUP ZDARMA