Bučovice lákají na folklor i řemeslné pivo

7.9.2024

Několik druhů piv, včetně těch z řemeslných pivovarů, ukázky tradic i možnost ochutnávky místních specialit. To ve zkratce bude akce Tradice nás spojují, na kterou zvou jihomoravské Bučovice v sobotu 7. září do části Hradisko v tamním lesoparku Kalvárie.

Bučovice lákají na folklor i řemeslné pivo
  • Adresa:
    Bučovice 685 01

Půjde o druhý ročník a město akci pořádá ve spolupráci s Trenčínským muzeem. „Má podtitul Od folkloru po pivovarnictví. Návštěvníci se mohou těšit na cimbálovku, dětský folklorní soubor, ukázku tance Hanácké besedy, módní přehlídku představující období 40. let minulého století nebo na pohádku v podání slovenského souboru,“ vyjmenovala vedoucí Kulturního a informačního centra města Bučovice Martina Hašková.

Co se týká pivovarnictví, na čepu bude například Bučovické medové pivo od Kyjovského pivovaru a svého zástupce vyšle i slovenský partner. „Dále budou k ochutnání domácí limonády, moučníky, guláš a jiné dobroty,“ zmínila Hašková.

Začátek programu na Hradisku je ve 14:00 hodin, o hodinu dříve se však zájemci mohou vydat na komentovanou prohlídku nedávno obnoveného lesoparku. Sraz bude u vstupu vedle hřbitova ve Vyškovské ulici, cíl na Hradisku. „Zpestřením hlavně pro děti budou stylové dílničky pořádané Domem dětí a mládeže Bučovice rovněž konané na Hradisku. Kdo je absolvuje, může se těšit na odměnu,“ doplnila Hašková.