HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno

22.9.2024, 17:00 – 20:00

Česká hokejová extraliga 2024/2025 bude 32. ročníkem nejvyšší hokejové soutěže v České republice

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno
  • Adresa:
    Lesní 60
    Třinec 739 61

WERK ARENA je moderní víceúčelová hala, která je sportovním a kulturně-společenským centrem města. Je domácím stánkem extraligových hokejistů Třince.

WERK ARENA slouží primárně hokeji. Halový prostor je však navržen tak, aby zde mohly probíhat i jiné sportovní aktivity (halové sporty) a různorodé kulturní a společenské akce (koncerty, výstavy, veletrhy nebo kongresy).

Na ploše čtyř hektarů najdeme, kromě standardní ledové plochy, hlediště s kapacitou 5 400 diváků, moderní zázemí pro sportovce, nezbytné prostory pro divácký servis (bufety, sociální zařízení), obchody, kanceláře, VIP prostory a klubovou restauraci s výhledem na ledovou plochu, zázemí pro média, související provozní a technické zázemí apod. Nedílnou součástí projektu je příjezdová komunikace a parkoviště s kapacitou 580 stání. Odpovídající komfort zde nalezenou kromě sportovců také diváci, včetně rodin s dětmi. Projekt pamatuje také na imobilní návštěvníky. Pro ně je k dispozici bezbariérový vstup, sociální zařízení a plocha v hledišti.

Zahájením provozu WERK ARENY se zlepšila dostupnost ledových ploch v Třinci. Z toho těží žákovské a mládežnické hokejové týmy, oddíl krasobruslení nebo hobby týmy, které se tak dostanou na led častěji.

Příprava projektu trvala bezmála čtyři roky. Stavební práce, jejichž generálním dodavatelem byla liberecká stavební společnost Syner, byly zahájeny 10.10.2012. Celkové náklady byly cca 700 mil. Kč. Zhruba pětinu rozpočtu pokryly dotace EU. Projekt byl podpořen z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko částkou 126 mil. korun. Provozovatelem WERK ARENY je akciová společnost HC Oceláři Třinec.