Víno & jídlo – jak na to a proč? - ALMA Prague

23.9.2024, 14:00 – 17:00

Další z gastronomických workshopů s národní sommelierkou Klárou Kollárovou. Neformální a praktické setkání provozovatelů či majitelů gastroprovozoven, a jejich číšníků a sommelierů ideálně v doprovodu šéfkuchařů a kuchařů je tentokrát zaměřeno na téma "Párování jídla a lokálního vína - jak na to a proč?"

Cena vstupenky: 1450 Kč

Zábavný vzdělávací formát umožňuje setkání pracovníků v gastronomii se zaměřením na zvýšení profitability jejich provozů díky správně cílenému výběru lokálních vín, jejich prezentace a především využití v párování s jídly. Je určený pro ty z gastro týmů, kteří chtějí pracovat na prestiži svých podniků a nabídnout zákazníkům nejen kvalitní víno ale i zážitek navíc v podobě vinného párování. Pojetí akce je komorní (15 osob) a vede k diskuzi mezi účastníky, kteří chtějí probrat a sdílet své zážitky z praktického párování s vínem.

Na začátek se připravte na trochu teorie, kterou vzápětí ověříme v praxi. Vyzkoušíme základy i nadstavbu vinného párování. Samozřejmě budeme i ochutnávat zajímavá lokální vína. Využijeme skvělé kuchyně ALMA PRAGUE a budeme si hrát různými chutěmi. Víno lze totiž snoubit s jakýmkoliv pokrmem a pro vaše hosty to bude zážitek, který neočekávají!

Cíl: Shrnout principy dobrého servisu a práce s vínem jako takové od filosofie vinného lístku až po nacenění a servis. Praktické vyzkoušení základů vinného párování, které je zároveň jedním z nejziskovějších použití vína v gastronomii. Musí ale dobře fungovat a servis ho musí umět dobře vysvětlit.

Program:
- Základy vinného párování
- Ziskovost vinného párování
- Degustace 15 tuzemských vín
- Praktická ukázka párování vín a pokrmů, které hostující restaurace nabízí
- Po skončení možnost další diskuze

Kurz proběhne při účasti minimálně 10 účastníků

Cílová skupina: provozovatelé, majitelé a jejich zaměstnanci z řad číšníků, sommelierů, barmanů i kuchařů

Projekt se koná s podporou Vinařského fondu, za přispění Národního vinařského centra a Asociace sommelierů ČR.