Vzácní hosté z Drážďan rozezní 28. září Rudolfinum

28.9.2024, 19:30 – 21:15

Pražský filharmonický sbor zahajuje svou 90. sezonu koncertem v den svátku sv. Václava. Sobotní večer v Rudolfinu bude patřit hudbě Antonína Dvořáka.

Cena vstupenky: od 100 Kč
Vzácní hosté z Drážďan rozezní 28. září Rudolfinum
  • Adresa:
    Alšovo nábřeží 79/12
    Praha 1, 110 00

Jeden z nejkrásnějších českých koncertních sálů rozezní Requiem, které patří k vrcholům našeho proslulého a ve světě vysoce ceněného hudebního skladatele. Pražský filharmonický sbor, který skladbu s latinským liturgickým textem nastuduje, pozval ke společnému koncertu proslulou Drážďanskou filharmonii.

Tu během večera povede Michael Sanderling, jeden z předních evropských dirigentů, který byl v minulosti jejím šéfdirigentem. Sanderling nyní působí jako umělecký šéf Lucernského symfonického orchestru, ale hostuje v mnoha hudebních tělesech po celém světě. Hvězdný večer ozdobí hlasy sólistek Simony Šaturové, Anny Lapkovskaji a sólistů Benjamina Brunse a Tomasze Konieczneho.

Dvořákovo Requiem zazní letošního 28. září téměř 133 let po své birminghamské premiéře, kde je dirigoval samotný skladatel. Nenechte si ujít jedinečné provedení jednoho z nejpůsobivějších zhudebnění latinského textu mše za zemřelé, které však není ani tragické, ani patetické. Autor v něm vyjadřuje vděčnost za všechny dary, kterých se mu během života dostalo.