Loučení s návštěvnickou sezónou na faře v Dolní Krupé

29.9.2024, 9:00 – 17:00

Fara v Dolní Krupé je pro návštěvníky otevřena od května do září. Mimo sezonu ožívá pouze zřídka, a to o Vánocích a Velikonocích. O svatováclavském víkendu tak budete mít jednu z posledních letošních příležitostí si faru prohlédnout.

Loučení s návštěvnickou sezónou na faře v Dolní Krupé
  • Adresa:
    Dolní Krupá , 295 01

Dne 29. 9. pořádá obec Dolní Krupá na prostranství před farou svatováclavské posvícení. Na faře bude připraven doprovodný program převážně pro děti. Zabaví se ale i hraví dospělí. Přijďte si vyzkoušet malování lidových motivů z keramického nádobí nebo si doplnit znalosti o historických řemeslech. Otevřena bude samozřejmě i celá expozice.

Dolnokrupská fara byla postavena v roce 1785 na místě starší budovy. Majestátní patrový roubený dům na vysokém zděném soklu nebyl od doby svého vzniku nijak významně stavebně upravován. Dnes proto právem patří mezi unikátní památky venkovské barokní architektury, které v sobě kombinují tradiční stavební postupy a slohové prvky. Expozice fary je věnována životu venkovského faráře a obcím z nedalekého okolí, které zanikly v souvislosti s vybudováním vojenského prostoru Ralsko.

Více informací najdete na webu muzea: www.muzeummb.cz