Centrum řemesel a bylinné zahrady Botanicus v Ostré v září

Přemýšlíte kam vyrazit s dětmi na výlet a máte chuť vyzkoušet si tradiční řemesla? Chcete vidět brusiče kamene při práci, mlýn s vodním kolem, poznat atmosféru středověké vesnice? Podívat se, jaké znali lidé bylinky a stromy, zablou­dit v bludišti? Vyrazte do Centra řemesel a bylinných zahrad nedaleko Prahy v Ostré u Lysé nad Labem.

Centrum řemesel a bylinné zahrady Botanicus v Ostré v září
  • Adresa:
    Ostrá 8,
    Lysá nad Labem, 289 22

Přijeďte si užít babí léto k nám do Ostré. V průběhu návštěvy si s dětmi můžete vyzkoušet starobylá řemesla jako je výroba mýdla, ručního papíru, svíčky, provazu nebo keramiky. Poté si můžete projít bylinné zahrady, zabloudit v bludišti nebo si v zahradách jen v klidu odpočinout a užít si hezký den v přírodě. Nezapomeňte také navštívit Arboretum Dagmar a Václava Havlových s jedinečnou botanickou sbírkou dřevin a prohlédnout si výstavu fotografií na travnaté ploše.

V sobotu 28. září nám Divadlo Já to jsem přiveze pohádku O Červené Karkulce. Můžete se těšit na dopolední a odpolední představení v prostorách našeho divadla.

Začátky představení jsou v 11:00 a 14:00h.

OTEVÍRACÍ DOBA – ZÁŘÍ 2024

Út – Pá                        8:30 – 15:00 hodin
So – Ne                     10:00 – 17:00 hodin      

Více informací k návštěvě, kalendář akcí, mapu centra řemesel i zahrad naleznete na www.botanicus.cz nebo na tel.: 325 551 235.