Bohemia Film Awards 2024 v pražské Lucerně

21.9.2024, 19:00 – 23:00

Druhý ročník mezinárodního festivalu krátkých filmů Bohemia Film Awards (BOFA) proběhne 21. září 2024 v pražské Lucerně. Krátké filmy z 16 zemí budou letos soutěžit o ceny v devíti kategoriích.

Cena vstupenky: 290 Kč
Bohemia Film Awards 2024 v pražské Lucerně
  • Adresa:
    Vodičkova 36
    Praha 1 110 00

Během slavnostního večera proběhne promítání nejúspěšnějších filmů letošního ročníku. Návštěvníci se mohou těšit na norský snímek z prostředí nudistické komunity Camping in Paradise, americký film Villa Mink, který zkoumá pokřivení mužské identity a odkaz divokého Západu, experimentální německý film 01 nebo emotivní španělský snímek The Bathtub.

“Festival BOFA oslavuje bohémství a umělce s nekonvenčním přístupem k filmové tvorbě. Klíčovým parametrem pro vítězství je proto originalita v dané kategorii. Naším hlavním cílem je podporovat filmaře, kteří se nebojí jít proti proudu a experimentovat,” uvedli organizátoři festivalu Lukáš Jalovecký a Bedirhan Akcan.

Předsedou poroty je režisér Juraj Janiš, který minulém roce natočil úspěšný krátký film Oči plné písku a v současné době pracuje na celovečerním filmu The Rookie. Dalšími členy poroty jsou herečka Zuzana Částková, režisér Andrew Horne nebo herec Stanislav Callas.

Minulý ročník

První ročník festivalu BOFA se konal v areálu Kasárny Karlín a hlavní cenu vyhrál francouzský film Fatih the Conquerer režiséra Onura Yagize. Mezi oceněnými byl také kontroverzní americký snímek Good Girl režisérky Jenny Kleiman, dokumentární film Taste of the Orange, nebo iránský animovaný film The Sprayer.


Poznámka: 
Filmy budou promítány pouze s anglickými titulky.