Dizajniště – hrát si je dovoleno!

8.10.2024, 17:00 – 19:00

V úterý 8. října proběhne v prostorách Galerie Labyrint Divadla Drak od 17.00 hodin slavnostní vernisáž výstavy Dizajniště – kreativního hřiště pro malé i velké designéry.

Dizajniště – hrát si je dovoleno!
  • Adresa:
    Hradební 632/1, 500 02 Hradec Králové 632/1
    Hradec Králové 500 02

Ve speciálně upravených prostorách druhého patra galerie si budou moci zájemci, prostřednictvím jednoduchého návodu s pěti fázemi – empatie, definice, ideace, prototyp a testování, vyzkoušet, jak se rodí nápad a kudy vede cesta k hotovému výrobku.
Výstava je určena jak široké veřejnosti, tak školním skupinám.

Pro školní kolektivy nabízíme lektorský program, který je provede celým kreativním procesem. Žáci a studenti si v něm osvojí nejenom sběr, třídění, analyzování a vyhodnocování informací, ale i způsob, jak tyto dovednosti mohou tvůrčím způsobem aplikovat v nových souvislostech a situacích. V pěti krocích se dostanou od nápadu až k samotné realizaci. Projekt podporuje rozvoj nejenom týmové spolupráce, ale i prezentace, komunikace a vizualizace myšlenek, argumentace i schopnosti vedení diskuze a polemiky. Jeho motem je, že designové myšlení nejen spojuje, ale zároveň přispívá k sebenaplnění jednotlivce.

Autoři konceptu, designéři z karlovarského spolku PROTEBE live – v čele s Terezou Vlašímskou, se vernisáže v Galerii Labyrint Divadla Drak osobně zúčastní. Doporučený věk pro návštěvníky je 6+. Zájemci mohou výstavu navštívit až do jara 2025 vždy v otevírací době Galerie Labyrint.