Restaurant Week Brno 2025

19.3.2025 – 13.4.2025, 23:59

Oblíbený festival Restaurant Week se loni na podzim poprvé zabydlel v Brně. A hned úspěšně. V jarní edici se tak můžete těšit na jeho pokračování. Moravská metropole se tak přidá k Plzni a Ostravě, dalším dvěma městům, které přejí gastronomickým zážitkům.

Již od 20. února si můžete rezervovat návštěvu na webových stránkách https://restaurant-week.cz/. Stejně jako každý rok se můžete těšit na autorská tříchodová menu v masové i vegetariánské verzi. Ceny budou opět dvojí: 490 nebo 790 korun za menu a ke každému menu získáte dárek zdarma v podobě festivalového koktejlu. Restaurace, které k tříchodovému menu podávají ještě amuse bouche jsou na webu označeny hvězdičkou a slovem “premium”.

Letošní festival má heslo: BUĎ FOODIE! Chce totiž ukázat, že každý může být foodie. I ten, kdo neví, co je amuse bouche, proč jsou foie gras tak luxusní a jak má chutnat chobotnice. Restaurant week tak bude nejen průvodcem a zárukou kvality, ale také objevitelem nových podniků i v regionech,” vysvětluje Anna Grosmanová alias Foodpioneer, která tento festival úspěšný po celém světě do Česka přivedla. Festival podle ní chce také bořit bariéry těm, kdo se bojí faux pas v restauraci.

“Nevíte, jak se vyslovuje slovo braising? Nevadí, díky tomu, že jste si objednali prostřednictvím našeho webového portálu celé menu dopředu, můžete si všechny neznámé termíny vyhledat na webu a nemusíte se bát trapného momentu s číšníkem. Do restaurace přijdete připraveni,” dodává Anna.