Klášter Sázava - kreativní dílna písmomalířská s výrobou ručního papíru

30.8.2024, 9:30 – 15:00

Národní památkový ústav – správa kláštera v Sázavě zve zájemce (15 - 100 let) v pátek dne 30. srpna do klášterní umělecké dílny ve skriptoriu pod gotickou věží na kreativní dílnu pro dospělé a mládež (15 – 100 let).

Cena vstupenky: 450  Kč
Klášter Sázava - kreativní dílna písmomalířská s výrobou ručního papíru
  • Adresa:
    Zámecká 72
    Sázava 285 06

PÍSAŘSKÁ A PÍSMOMALÍŘSKÁ DÍLNA I S VÝROBOU RUČNÍHO PAPÍRU

Volně navazujeme uměleckou dílnou na klášterní písaře a písmomalíře.

Přijďte do klášterního skriptoria a ponořte se do tajemství středověkých zdobených iniciál. Vytvoříte si inkousty zdobené písmeno na začátku slova, odstavce nebo věty a ozdobíte ho zlatou barvou či plátkovým zlatem. Pokusit se můžete po vzoru dávných středověkých písařů i o jejich iluminaci. Vyzkoušíte si psaní starodávného písma (hlaholice, cyrilice, gotická unciála), vyrobíte si ruční papír a své dílo si označíte pečetí. Vytvoříte si tak krásný artefakt i vzpomínku.

Strávíte příjemný půlden od 9:30 do 15 hodin v sázavském klášteře spolu s výtvarnicí a lektorkou Martinou Štědrovou a Lindou Hanzalovou oproštěni od ruchu a chaosu všedních dní. 

Materiál, nástroje i pomůcky jsou v ceně a budou na místě. S sebou pouze svačinu Název: :-), voda, káva, čaj k dispozici.

Tvůrčí dílna pro max. 6 osob * REZERVACE předem proto NUTNÁ – mailem: [email protected], telefonicky: 725 875 946 nebo osobně. 

Lektorka: Martina Štědrová, tel: 605 800 104, email: [email protected]