Do Chotěboře za hudbou a jídlem

1. červen 2024, 23:02
Do Chotěboře za hudbou a jídlem

Chotěboř, malebné město v podhůří Železných hor, nabízí pestrý kulturní program celou sezónu. Zveme vás na DNY MĚSTA CHOTĚBOŘ 2024. V neděli 09.06. bude po dlouhé době na jediný den otevřený zámecký park od 14:00 do 18:00. V pátek 14.06. Vás jistě oslní řezbářská tvorba čtyř velkých dřevěných soch pohádkových bytostí z pověstí Chotěbořska.

Oslavy vrcholí v sobotu 15.06. na náměstí T. G. M., kde vystoupí kapela Xindl X, kapela Citron a další. Nenechte si ujít ani Speed carvingovou show, rovněž na náměstí, kde umělecký řezbář předvede, co je možné vyřezat ze špalku dřeva za pouhou hodinu. Výtvory se budou poté dražit.

Každý druhý letní pátek ožije město místním kulturním festivalem Chotěbořské námko.  Zaposlouchejte se do rockové, country, dechové či cimbálové hudby a užijte si letní náměstí plné slunce, pohody, přátel a dobré hudby!  

Těšit se můžete na festival pro celou rodinu – CHOTĚBOŘ FEST, který se uskuteční 17.08.2024 na ploše u zimního stadionu. Vystoupí zde Kabát Tribute, Jaroslav Uhlíř, Marta Jandová, Civilní obrana, Artery a další.

Dalšího ročníku Festivalu jídla a pití se dočkáte 14.09.2024 na chotěbořském náměstí. Najdete zde plno stánků s jídlem od sladkých palačinek, exotického ovoce, přes thajskou kuchyni až po hmyzí produkty. Na pódiu je připraven doprovodný program s kapelami, kuchařská i laserová show. Vstup je zdarma.

https://www.cekus.eu/