Hlavní události v regionu Lipsko

7. září 2024, 23:58

Ať už jde o koncerty velkých mezinárodních umělců, festivaly různých hudebních žánrů nebo sportovní akce – pro Lipsko a okolí je vždy důvod k návštěvě.

Bachfest-Leipzig-Musikstadt-BachStage-Altes-Rathaus-Biergarten-Philipp-Kirschner-leipzig-travel

Lipsko je především známé svými klasickými umělci. Bach, Mendelssohn, manželé Schumannovi nebo Wagner jsou jen to jen někteří z nesčetných světově proslulých skladatelů, kteří v Lipsku žili a tvořili. Kromě návštěvy autentických míst jejich působení je hudební historie Lipska dodnes živá díky každoročně pořádaným hudebním festivalům. A Thomanerchor, který kdysi vedl sám Bach, zpívá dodnes každý pátek a sobotu v kostele svatého Mikuláše.

Thomaner-Thomaskirche-Leipzig-Querformat-Musik-Kultur-Sehenswürdigkeiten-Philipp-Kirschner-leipzig-travel

Také velké sportovní události si již našly své pevné místo v Lipsku. Nedávno město prokázalo svou pohostinnost při UEFA EURO 2024™. Dalšími vrcholy, které zvou sportovní fanoušky do Lipska, jsou například Mezinárodní turnfest 2025 a zápasy UEFA Champions League™ týmu RB Leipzig.

Red-Bull-Arena-Leipzig-Freizeit-Fußball-Sport-Philipp-Kirschner-leipzig-travel

Trochu temně, ale rozhodně spektakulárně to vypadá na festivalu Wave Gotik Treffen, který každoročně během svatodušních svátků láká „černou scénu“ na své největší světové setkání. Během čtyř festivalových dnů se kromě více než stovky koncertů nabízí i pestrý kulturní doprovodný program. Zvláště pozoruhodné jsou honosně zdobené kostýmy mnoha účastníků.

Wave-Gotik-Treffen-Leipzig-Schwarz-Szene-Kostüm-Verkleiden-Pfingsten-Philipp-Kirschner-Leipzig-Travel

Rok plný událostí doplňují sborové, filmové a jazzové festivaly, stejně jako Indie-Rock festival Highfield a Sputnik Springbreak u jezer v regionu Lipsko.

Více informací na www.leipzig.travel/cs

 Weihnachtsmarkt-Marktplatz-Leipzig-Altes-Rathaus-Shopping-Adventszeit-Winter-Philipp-Kirschner-Leipzig-Travel

Foto: ©Philipp Kirschner | leipzig.travel