Budete-li se toulat Šumavou, určitě to vezměte přes obec Nezamyslice a navštivte legendární Hostinec „U Kopů“. Tady pochopíte, čemu se říká „dobrá česká hospoda“. V Českých Budějovicích snad není známější podnik, než Masné krámy. Ač na první pohled působí jako hospoda plná turistů, štamgasty tu mají ve velké úctě. Navíc tu skvěle vaří, a protože jste ve městě, kde je pivo Budweiser Budvar doma, je to to pravé místo pro jeho vychutnání. Navštívíte-li matičku Prahu, věřte, že i tady se dají najít lokály s nezaměnitelným geniem loci. Nedaleko Pražského hradu se nachází pivnice U Hrocha. Turisty ani wifi tu nenajdete, ale atmosféru pravé české hospody tu najdete stoprocentně. Na stejné straně řeky Vltavy je i legendární a nejdéle fungující pražský hudební klub Újezd. Není to typická pivnice, je to hospoda, klub i bar v jednom a pořád tu cítíte atmosféru undergroundových kapel. Vyrazíte-li na výlety směr Krkonoše, pak vyšlápněte i k Luční boudě. Je to nejen největší a nejstarší horská chata Krkonoš je i nejvýše položená restaurace s pivovarem v Česku. Tady se pivo vaří přímo z pramene řeky Labe. To v Jihlavě má hospůdka Mikulka jiné specifikum, její majitelé jsou dva vyučení kuchaři a tak se tu vaří i v pozdních nočních (pro někoho už ranních) hodinách. Ostravská Kurnik Šopa sídlí na bizarním místě, a slovo sídlí je užito schválně, neboť tento podnik se nachází na sídlišti a tak jde o hospodu mezi paneláky. Je to však tak oblíbený podnik, že se sem sjíždí bezmála celá Ostrava a bez rezervace se sem dostanete jen se štěstím. Milovníky piva tu hýčká 7 píp a nabídka se neustále obměňuje a tak tu za 4 roky fungování vyzkoušeli už přes 750 druhů piv. Budete-li se toulat psárskými lesy, nenechte si ujít návštěvu restaurace U Zdenky, čeká vás tu nejen skvělé pivo, ale také domácí kuchyně a přátelský servis paní Jany.
Podrobné informace a zajímavosti o navštívených hospodách najdete zde.
Věříte, že má ještě smysl chodit do hospody? Podívejte se na sbírku důvodů proč lidé chodí do hospody.