Liptov na Slovensku, to jsou hory i moře zážitků

9. srpen 2024, 19:05

Liptov je místo, které stojí za to navštívit nejen v létě a v zimě, ale po celý rok. Zábavu zde najdete na každém rohu v každém ročním období.

Liptovska Mara

Co všechno zde můžete navštívit a vidět

Pokud hledáte dovolenou v horách s možností vodních aktivit, Liptov by měl být vaší první volbou. V srdci regionu se nachází vodní nádrž Liptovská Mara, která nabízí podobné zážitky jako u moře — pláže, mola, vodní atrakce, plavání, výletní lodě a paddleboarding. Navíc nedaleko najdete dva skvělé termální vodní parky: Tatralandia v Liptovském Mikuláši a Bešeňová, které jsou ideální pro relaxaci a zábavu pro celou rodinu.

Vodny park Besenova

Liptov se může pochlubit nejen krásnou přírodou na povrchu, ale také pod zemí. Zdejší horské potoky vytvořily nádherné jeskyně. V Demänovské dolině můžete kromě výletů lanovkami na Chopok a turistiku v Nízkých Tatrách navštívit i Demänovskou jeskyni svobody, která patří k nejkrásnějším a nejnavštěvovanějším na Slovensku. V nedaleké Jánské dolině najdete Stanišovskou jeskyni, kde budete provedeni průvodci s čelovkou, což si užijí především děti. V Jánské dolině můžete také navštívit park miniatur MINI SLOVENSKO, kde najdete modely známých slovenských staveb v měřítku 1:25. Uvidíte zde Bratislavský hrad, lidovou architekturu Čičmany a dokonce i funkční modely vlaků, které fascinují nejen děti, ale i dospělé.

ZOO kontakt tatralandia 013

Pro malé objevitele je ideální návštěva Mincovníčkova v Liptovském Jánu, kde se dozvědí vše o výrobě mincí od těžby rudy až po ražbu. Milovníky zvířat všech věkových kategorií zase potěší rodinný park ZOOKontakt v Liptovském Mikuláši, kde můžete zblízka obdivovat medvědy, tygry, lvy, lamy a exotické ptáky a taky tam mají různé atrakce včetně vláčku či miniatury světových staveb.

 

Využijte vymoženosti dnešní doby

Region Liptov nabízí nespočet zážitků, které jsou shrnuty v projektu Liptov Region Card. Letos jich je až 76. Díky této kartě slev, kterou získáte zdarma při pobytu na Liptově, máte přístup ke slevám až 25 % na různé atrakce. Některé z nich jsou díky kartě zcela zdarma a pohyb v horách je bezpečnější, protože zahrnuje pojištění zásahu horské služby na vyznačených stezkách.

Pokud vás Liptov zaujal, navštivte webové stránky VisitLiptov. A pokud si chcete naplánovat dovolenou na míru, využijte vychytaný on-line plánovač dovolené. Zadejte základní parametry a systém vám vygeneruje originální program. Pokud se změní počasí nebo budete chtít dělat něco jiného, plánovač vám opět pomůže a vytvoří program nový.

cyklo_halcin_Still014_J_Majerciak

Aktivita je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.

Ministerstvo_cestovneho-ruchu-a-sportu_SR_SK_Farebne

 liptov-logo_sk-red-rgb