Oblíbený muzikál Doktor Faust odstartuje novou sezónu v Divadle Na Maninách. Živý orchestr, dynamický děj a kvalitní pěvecké výkony

21. srpen 2024, 10:59
Oblíbený muzikál Doktor Faust odstartuje novou sezónu v Divadle Na Maninách. Živý orchestr, dynamický děj a kvalitní pěvecké výkony

Klasický muzikál Doktor Faust, který se pravidelně hraje v Divadle Na Maninách je výjimečný v mnoha ohledech. Obdivuhodné je, že v tak malém divadle je možné vyprodukovat muzikál s živým orchestrem, který má 12 členů. Živá hudba dodá muzikálu úplně jiný rozměr než reprodukovaná. Tím je Doktor Faust výjimečný asi nejvíce.

Diváci si také chválí dynamický děj, který velmi rychle graduje. Doktor Faust je klasický příběh z Goetheho románu o starém učencovi, který zaprodá svoji duši ďáblu. Příběh je s mysteriózním a rockovým nádechem doprovázený krásnou baladickou hudbou. Nechybí ani romantika a zamyšlení se nad filozofickými otázkami o životě.

Muzikál Doktor Faust se ale může pyšnit také kvalitními pěveckými výkony. Doktora Fausta ztvárňují muzikáloví herci Tomáš Trapl a Zbyněk Fric. V roli Markétky září také Natálie Grossová. Za roli Jindřicha získal Lukáš Randák nominaci na cenu Thálie. V roli Mefistky můžete vidět také talentovanou Elis Ochmanovou. V roli Mefista charismatického Ladislava Korbela. V dalších rolích a alternacích můžete vidět také: Filipa Antonia, Jakuba Mauera, Kateřinu Herčíkovou, Kateřinu Michejdovou, Ditu Hořínkovou, Nikolu Ciprovou, Markétu Peškovou, Marii Šlehoferovou, Mariannu Polyakovou nebo Lenku Stejskalovou.

Vstupenky a termíny na podzimní představení najdete na stránkách Divadla Na Maninách: www.divadlonamaninach.cz