Signal Festival 2024 je v areálu Pražského hradu!

15. září 2024, 23:05
Signal Festival 2024 je v areálu Pražského hradu!

Poprvé v historii své existence promění Signal Festival areál Pražského hradu na projekční plochu a galerijní zónu. Hradčany povede jedna ze dvou tras dvanáctého ročníku, který od 10. do 13. října představí to nejlepší ze světa digitální a kreativní kultury.

Druhá trasa ukáže návštěvníkům tvorbu renomovaných českých i zahraničních umělců a umělkyň v centru Prahy. Letošní Signal Festival představí 22 instalací, z toho 7 v Galerijní zóně, do které si již nyní můžete pořídit vstupenky.

PROGRAM

V rámci nabitého programu se můžete těšit na videomapping Filipa Hodase na Arcibiskupský palác, monumentální objekty Jiřího Příhody ve Šternberském paláci, projekt londýnského studia United Visual Artists využívající kinetická kyvadla v galerii Kunsthalle Praha nebo audiovizuální projekce italského umělce Quayoly v Centru Architektury a Městského Plánování (CAMP). Vaši pozornost si získá i partnerská instalace MERCEDES-BENZ AURA by Monument Office & Signal Creative.

Signal Festival letos pro vás opět otevírá Galerijní zónu, která nabízí možnost zažít umění v unikátní atmosféře. Tato placená část festivalu, s omezenou kapacitou, přináší různorodý program, který jindy neuvidíte.

Místa jako Jízdárna Pražského hradu či Barokní refektář dominikánského kláštera se na čtyři dny promění v místa, kde se spojuje umění s technologiemi a historie se současností.