Vlaštovka – bistro s dobrým zvukem

10. září 2024, 13:12
Vlaštovka – bistro s dobrým zvukem

Bistro Vlaštovka otevřelo své dveře ve Vančurově ulici v Kladně již v roce 2014. Bistro je útulné místo, které se zaměřuje na moderní, chutnou a zdravou kuchyni. Specializuje se na mezinárodní kuchyni s důrazem na vegetariánská a rybí jídla.

V útulném bistru v centru Klatov, které se rozkládá na ploše 550 m², nabízí příjemné posezení uvnitř i venku na zahradě. Prostor bistra lze využít k pořádání soukromých akcí, narozeninových oslav, teambuildingů, konferencí, školení a rautů. V teplých měsících se bistro stává centrem kulturních akcí a koncertů, které se konají na jejich zahradě a vytvářejí příjemnou atmosféru podobnou zahradním slavnostem. Hudební zahrada Vlaštovky dotváří atmosféru živými koncerty. Vystupují zde známí umělci, kteří přinášejí nevšední zážitky. Můžete si zde poslechnout umělce jako Gaia Mesiah, Zrní, Buty, Monkey Business, Vojtaano, MYDY, Vltava nebo 123 Minut.

Na čem si můžete ve Vlaštovce pochutnat

Můžete si zde vychutnat snídani, oběd nebo lehké odpolední občerstvení. Každý den zde připravují čerstvou polévku a vegetariánské hlavní jídlo a v pátek servírují také rybí pokrm. Na výběr jsou i slané a sladké dobroty, jako například quiche, quesadillas, toasty, domácí dorty a další dezerty, včetně veganských a bezlepkových variant.

Pro osvěžení vám nabídnou domácí limonády, čerstvé šťávy, víno, pivo, kávu a čaj. Filozofie podniku staví na inovativním přístupu k vegetariánské kuchyni s využitím čerstvých lokálních surovin od regionálních dodavatelů z Klatov a okolí.

Láska prochází žaludkem

Toto krásné a výstižné rčení naznačuje, že dobré jídlo dokáže potěšit nejen tělo, ale i duši, a může být cestou k srdci člověka. Když někoho potěšíme chutným pokrmem, vyjadřujeme tím péči, pozornost a lásku. Jídlo je často spojováno s vytvářením vztahů, sdílením společných chvil a budováním blízkosti mezi lidmi. Proto se říká, že dobré jídlo může být jednou z cest, jak někoho skutečně získat nebo si jej udržet – jednoduše proto, že spojuje chutě, zážitky a emoce. Toto malé bistro je určené pro všechny milovníky jídla, kteří mají rádi domácí přístup k vaření.

Bistro Vlaštovka

adresa: Vančurova 53, 339 01 Klatovy 1
telefon: + 420 721 482 727
e-mail: [email protected]

www.bistrovlastovka.cz