Poznejte tajemný svět dinosaurů v Dinosauria Museum Prague

11. červenec 2024, 18:18
Poznejte tajemný svět dinosaurů v Dinosauria Museum Prague

Dinosauria Museum Prague je součástí outletového a zábavního centra POP Airport, které se nachází poblíž letiště Václava Havla, jen nedaleko Prahy. Světové muzeum, kde dinosauři ožívají. Na 4 000 m² můžete obdivovat originální až 154 milionů let staré kostry dinosaurů, věrné modely v životní velikosti a unikátní sbírku minerálů, která zahrnuje neuvěřitelných 6 000 exponátů.

Originální kostry

Opravdové kostry dinosaurů, kteří před desítkami milionů let chodili po naší planetě, představují jednu z největších soukromých sbírek na světě. Každá z ikonických koster triceratopse, diplodoka, mosasaurů či allosaura je zachována v neuvěřitelné kvalitě. Pouhým okem rozpoznáte řadu detailů, které prozradí mnoho o pradávném životě těchto obrů. Objevte unikátní příběhy originálních koster v Dinosauria Museum Prague.

Modely v životní velikosti

Modely obávaného predátora tyranosaura Rexe a obřího létajícího ptakoještěra quetzalcoatluse jsou věrné k neuvěření. Reálná velikost dinosauřích hrdinů a špičkové zpracování, odrážející nejaktuálnější paleontologické poznatky, od studia Blue Rhino nesnesou kompromisy. Zažijte zde na vlastní kůži svět druhohor.

Virtuální realita

Svět dinosaurů si užijete i díky špičkovým digitálním technologiím nebo 5D virtuální realitě. Nasaďte si VR brýle a vydejte se 80 milionů let zpět do druhohor nebo hluboko do temného podzemního labyrintu. Vyberete ze dvou interaktivních VR her, které vás doslova pohltí. Hra Dinosauři VR vám díky nejmodernější technologii 5D vjemových efektů přináší pocity hrdinů dobrodružných filmů jako Cesta do pravěku nebo Jurský park. Ve hře The Lost Lab získáte vícesmyslový zážitek podobný únikové místnosti. Přenese vás do temného strašidelného podzemí a prověří vaše schopnosti i týmovou spolupráci při prozkoumávání prostor ztracené laboratoře. Nasaďte si VR brýle a vykročte za dobrodružstvím.

Goesvět — poklady hlubin země

Dlouhých 50 let trvalo sestavit tuto unikátní sbírku minerálů. Exponáty pochází z 25 expedic do 20 různých zemí světa a všechny byly ručně nalezeny, vykopány, vyčištěny, zformátovány, vyleštěny nebo vybroušeny. Každý z 6 000 vystavených exponátů má svou jedinečnou krásu, o kterou se s vámi chceme podělit.

Další skvělou zábavu najdete hned vedle

Kromě Dinosaurie se v POP Airport pobavíte i v Majalandu Praha. V největší krytém zábavním parku v Česku s plochou 9 000 m2 si s dětmi užijete impozantní atrakce včetně 220 metrů dlouhé horské dráhy s převýšením 9 metrů. Součástí Majalandu je i restaurace U Máji, divadélko a Majaland Shop. Vaše děti budou skákat radostí, pokud je vezmete do Hopsalandu, který je také součástí centra. Naleznete zde atrakce pro malé i velké, zejména pak pro děti ve věku 2-8 let. 

Dinosauria Museum Prague

adresa: Ke Kopanině 421, Tuchoměřice
telefon: +420 702 222 433
e-mail: [email protected]

pop.cz/dinosauria

20.9.2024, 17:00 – 21.9.2024, 9:00
Přenocujte v těsné blízkosti ikonických dinosaurů! více
1.1.2024 – 31.12.2024, 23:59
Chcete se během návštěvy Dinosauria Museum Prague dozvědět co nejvíc informací? více