Farma Simandl nabízí úžasné zážitky, produkty i nocleh

7. červen 2024, 9:53
Farma Simandl nabízí úžasné zážitky, produkty i nocleh

Rodinná farma Simandl se nachází v Jiraticích v kraji Vysočina. Zabývá se chovem skotu, prasat, sportovních koní, pěstováním brambor a jahod. Pro zájemce o agroturistiku nabízí také ubytování.

Historie farmaření v rodě Simandl má hluboké kořeny, které začínají koncem 19. století. Farma, v dnešní podobě, byla založena počátkem roku 1992. Nyní zde obhospodařují 36 hektarů půdy. Pěstují především obilí, které z většiny využijí pro výkrm prasat a skotu. V menším měřítku pěstují také brambory a jahody.  Vzhledem k velkému zájmu u samosběru jahod, rozšířili tuto možnost také u brambor. Od roku 2020 mají schválený provoz pro zpracování a prodej masa. Čerstvé maso je prvotřídní kvality a pochází pouze z produkce této farmy.

Projížďky na koni

Pro zájemce zajišťují také vození na koni a pro zkušenější i rekreační vyjížďky po okolí. Mají registrovanou koňskou stanici na jezdecké stezce Vranov nad Dyjí – Plačovice. Dále pak lze pokračovat buď do Maříže a po Jihočeském kraji nebo na hraniční přechod Vratěnín a dále na Vídeň.

Ubytování

Vzhledem k velké poptávce po agroturistice, kdy především děti chtějí vidět živá zvířata a práci s nimi, rozšířili v roce 2022 nabídku o ubytování. Ubytování se nachází na louce za rodinnou farmou s výhledem na okolní přírodu a ohradu s koňmi. Jsou dvě varianty ubytování. První způsob je pronájem mobilheimu za farmou na louce a druhý je ubytování v karavanu, stanu nebo třeba jen tak pod širákem. Pro milovníky kempování nabízí louku s možností bydlení ve vlastním stanu nebo karavanu, pro které je zajištěno sociální zařízení.

Technika

Stroje v zemědělství se neustále vyvíjí a technologie v tomto oboru jdou rychle vpřed. I zde se farma snaží techniku neustále obnovovat a používat technologie s šetrným přístupem k přírodě. Kromě strojů k obdělávání půdy mají k dispozici 4 traktory a jeden kombajn E 514. Starší traktory jsou Zetor Crystal 10045 a Zetor 5211. Novější traktory, které značně zlepšily komfort při práci při nižší ekologické zátěži, jsou stroje firmy Sonalika s názvem Solis 90 a Solis 90 CRDi. Tyto traktory splňují stále přísnější emisní limity. Se zemědělskou technikou mohou také zajistit služby při obdělávání polí i sklizni.

Farma Simandl

adresa: Jiratice 19, 675 32 Třebelovice
telefon: +420 777 300 407
e-mail: [email protected]

www.farma-simandl.cz