Kounický dvůr je ideálním místem pro dovolenou na Moravě

23. srpen 2024, 8:00
Kounický dvůr je ideálním místem pro dovolenou na Moravě

Kounický dvůr najdete v klidném prostředí malebného města Dolní Kounice, obklopené krásnou přírodou. Nachází se asi jen 20 minut od moravské metropole Brno. Kounický dvůr je ideálním místem pro rodinnou dovolenou či místem pro uspořádání oslav, svateb nebo dalších večírků. Místní restaurace je tou pravou volbou pro skvělý gastro zážitek a ve vinném sklepě si můžete užít vinnou degustaci. Vše hezky pod jednou střechou.

Ubytování a restaurace

Ubytování v prostorných pokojích a apartmánech s veškerým komfortem poskytuje dokonalé místo pro relaxaci a odpočinek po dlouhém dni plném aktivit. Všech 22 nově zrekonstruovaných pokojů je navrženo tak, aby poskytovaly maximální komfort. Ať už se chystáte na romantický víkend ve dvou, služební cestu nebo rodinnou dovolenou, tady si určitě vyberete.

Pro milovníky dobrého jídla je v restauraci připravené široké spektrum chutných jídel, včetně místních specialit. Pokud máte vytříbený jazýček, tady budete spokojeni. Rukopis kuchyně je zaměřený hlavně na poctivost, jednoduchost a sezónnost. Kounický dvůr podporuje místní zelináře, farmáře, statkáře a vinaře. Restaurace je s kapacitou 60 míst. V letních měsících je k dispozici posezení ve dvoře až pro 80 osob s venkovní zastřešenou zahrádkou.

Vinný sklep

Pro všechny milovníky vín, kteří hledají autentický zážitek a ochutnávku místních specialit, je tu vinný sklípek. Ve vinném sklepě si můžete vychutnat skvělé víno v příjemném prostředí originálního sklepení z 16. století. Nechte se unést světem vynikajících vín. Mají zde jednu z nejlepších sbírek vín z této oblasti. Jejich sbírka obsahuje mnoho místních vín, která jsou charakteristická pro tento region. Můžete si vybrat mezi bílými, červenými, růžovými a šumivými víny různých odrůd a výrobců.

Degustace

Lze zde také uspořádat soukromé degustace až pro 40 osob, ať už pro skupinu hostů nebo v rámci firemní akce. Organizují ochutnávky vín, kdy vám představí nejlepší lahůdky a poskytnou vám informace o historii, výrobě a charakteristice různých druhů vín. V rámci degustace se můžete těšit na občerstvení v podobě variace sýrů, uzenin nebo studeného bufetu, ale také speciálního degustačního menu.

Různorodé akce — pro firmy, oslavy, svatby

Hledáte skvělé místo k oslavě speciální příležitosti nebo jen relaxaci s přáteli a rodinou? Toužíte uspořádat nezapomenutelnou akci? Kounický dvůr je ideální volbou pro uspořádání konferencí, školení, večírků a dalších společenských událostí s možností ubytování. Díky rozloze a členitosti hotelových prostor může být najednou využíváno až 5 samostatných místností a lze zde uspořádat akce od 15 do 150 osob. Sníte o pohádkové svatbě? Kounický dvůr se na svatby specializuje. Profesionální tým zajistí kompletní servis a postará se o každý detail. A kde jinde oslavit své narozeniny, jubileum nebo jinou výjimečnou událost než na místě plném dobrého vína, kvalitní gastronomie a jedinečné atmosféry. Prostory Kounického dvora jsou ideálním místem pro každou příležitost. Rádi pro vás zajistí vše od A do Z.

Tipy na výlet v okolí

Chcete si užít perfektní dovolenou na jižní Moravě? Ať už jste příznivcem aktivní či odpočinkové dovolené, Kounický dvůr je díky své jedinečné poloze skvělým místem pro každého. Zde je několik tipů na výlety a aktivity v okolí.

Dolní Kounice a její okolí jsou ideálním místem pro pěší turistiku, která vám umožní objevit krásy této malebné oblasti. Skvělým tipem je okruh kolem Dolních Kounic. Tato trasa začíná u turisticko-informačního centra na Masarykově náměstí a provede vás přes krásné vinice, pole a lesy, zatímco si prohlédnete všechny významné památky a místa Dolních Kounic. Během vaší cesty se můžete těšit na židovský hřbitov, Židovskou synagogu, klášter Rosa Coeli, hrad a zámek Dolní Kounice, kostel sv. Petra a Pavla nebo kapli sv. Antonína, odkud se vám nabízí úchvatný výhled na celé město. Dolní Kounice a její okolí jsou také skvělým místem pro cykloturistiku. Přírodní scenérie, malebné vesnice a cyklostezky nabízejí ideální prostředí pro pohodové i náročnější cyklistické výlety.

Restaurace a hotel Kounický dvůr

adresa: Masarykovo nám. 63/5, 664 64 Dolní Kounice
telefon: +420 730 825 882
e-mail: [email protected]

kounickydvur.cz