Navštivte Království železnic na Smíchově a ponořte se do světa modelových vlaků a železničních dobrodružství!

24. červenec 2024, 15:29
Navštivte Království železnic na Smíchově a ponořte se do světa modelových vlaků a železničních dobrodružství!

Království železnic se nachází na pražském Smíchově. Jedná se o fascinující místo pro všechny milovníky vlaků, modelů a železniční historie. Muzeum je vhodné pro všechny věkové kategorie, od malých dětí až po dospělé. Pro děti je zde připraveno mnoho interaktivních aktivit, jako jsou simulátory řízení vlaku, dílny a herní koutky. Dospělí návštěvníci ocení podrobné informace o historii železnice v České republice a unikátní modely historických i moderních vlaků. Království železnic nabízí skvělý způsob, jak strávit den s rodinou a užít si zábavu.

Modelová kolejiště

Toto interaktivní muzeum nabízí návštěvníkům rozsáhlé modelové kolejiště, které je největší svého druhu u nás. Modelová kolejiště jsou největší atrakcí expozice. Království železnic představuje detailně propracované miniatury české krajiny, měst a vesnic, ve kterých se pohybují desítky modelů vlaků a železničních vozidel. Návštěvníci mohou sledovat provoz na kolejištích, které jsou řízeny počítačem a napodobují skutečný provoz včetně střídání dne a noci.

První tři modelová kolejiště s označením K1, K2 a K3 uvidíte v 1. podlaží expozice. K1 ani K2 nepředstavují konkrétní krajinu, jde o fantazii místních modelářů. U K3 je to jinak. Ani to sice nemá předlohu ve skutečné krajině – představuje však pohled do malého fiktivního městečka v Čechách zhruba v roce 1980. Obří modelové kolejiště ve spodním patře expozice zahrnuje dobře známé scenérie z Karlovarského, Plzeňského, Ústeckého, Libereckého, Středočeského kraje a hlavního města Prahy. Model se tak skládá zatím ze 6 krajů České republiky. Nyní se spodní kolejiště rozkládá na více než 460 m2 a je tak největším modelovým kolejištěm ve střední Evropě.

Atrakce — co vše si zde můžete užít

Zajezdit si na profi dráze s RC Modely — k dispozici je pro vás několik závodních modelů rádiem řízených aut, která se prohání po speciální dráze. Zahrát si v prostředí virtuální reality —jsou zde pro vás připravené 4 stanoviště pro hráče ve virtuálním prostředí. Vybrat si můžete z nabídky více než 15 her. Užít si opravdu velkou autodráhu: 2 okruhy, 4 auta, 4 ovladače. Autodráhu navíc poháníte vlastní energií. Postavit svůj model v MERKUR dílně, kdy se usadíte na jednom z devíti pracovních míst. Simulátory ze skutečných dopravních prostředků s projekcí vám nastíní jízdu v tramvaji T3, kdy si projedete třeba trasu linky 9, v motoráku řady 810 trať z Lovosic do České Lípy, nebo jakoukoli jinou z více než 35 možných, v autobusu Karosa linku 167 nebo další, které jezdí na zastávku u Království. Dále zde naleznete funkční kokpit metra, nebo legendární Bobiny. Pro menší děti je tu "řádírna". Využijte herní koutky a „řádírnu Tondy Obala“ na téma třídící linky se skluzavkou, mnoha interaktivními prvky nebo maketou popelářského vozu s korbou plnou balónků. "Století páry" z české stavebnice SEVA — první tematické železniční diorama svého druhu na světě, navržené a poskládané z nových dílů české stavebnice SEVA. Jedná se o adepta na zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Království železnic na Smíchově

adresa:  Stroupežnického 23, Praha 5 – Smíchov, 150 00
e-mail: +420 257 211 386
telefon: [email protected]

www.kralovstvi-zeleznic.cz