Muzeum Královna stolu. Navštivte muzeum lžiček v Karlových Varech

10. červenec 2024, 14:30
Muzeum Královna stolu. Navštivte muzeum lžiček v Karlových Varech

Muzeum "Královna stolu" v Karlových Varech nabízí návštěvníkům úžasnou cestu do světa užitého umění, řemeslného umění a dekorativního tvoření. Kolekce muzea obsahuje více než 2000 exponátů z 58 zemí světa, které ukazují různorodost kulturních tradic a řemeslnické dovednosti z celého světa.

Expozice se nachází v pěti sálech, kde naleznete zajímavé exempláře výstavy: bohatou sbírku stolních nádob, která odráží vývoj tohoto užitkového umění v průběhu staletí, stejně jako sbírku nádobí, zahrnující elegantní porcelánové servírovací sady, hlíněnou keramiku a skleněné výrobky. Zvláštní zájem představuje exkluzivní sbírka lžic, která byla shromážděna během čtyř staletí a ilustruje evoluci tohoto obvyklého položení servírování. Výjimečností našeho Muzea Královna stolu jsou exponáty, pocházející z období středověku. Zde lze sledovat evoluci užitého umění od hrubých výrobků řemeslníků minulých dob k rafinovaným mistrovským dílům mistrů renesance.

V kolekci artefaktů jsou zastoupena díla manufaktur z České republiky, Německa a dalších evropských zemí.

Muzeum Královna stolu v Karlových Varech je opravdovým pokladem lidského tvořivého umění a řemeslnických dovedností, které ponořují návštěvníky do historie řemesel a do vzrušujícího světa krásy užitkových předmětů.

Muzeum Královna stolu

adresa: Lázeňská 19, Karlovy Vary 1, 360 01
telefon: +420 728 206 083
e-mail: [email protected]

www.museumspoon.com

13.7.2024, 10:00 – 31.12.2024, 18:00
Muzeum Královny Stolů v Karlových Varech je jedinečná a fascinující kulturní instituce, kde si návštěvníci mohou prohlédnout obrovskou... více